Co to jest FQ ?

Tkaniny w naszym sklepie sprzedajemy na tłuste ćwiartki (FQ - fat quarter). Jest to kawałek tkaniny wielkości 1/4 metra bieżącego. Jego dokładny wymiar zależy od szerokości tkaniny. W przypadku tkanin o szerokości 110 cm jest to 55 cm x 50 cm. W przypadku tkanin o szerokości 150 cm jest to 75 cm x 50 cm. Dokładne wymiary są podane w opisie każdej tkaniny. 

Podana cena dotyczy 1 tłustej ćwiartki (FQ). W przypadku zakupu większej ilości tłustych ćwiartek, tkaninę przesyłamy w jednym kawałku, czyli np.:

1 FQ to kawałek 50 cm x 55 cm

2 FQ to kawałek 50 cm  x 110 cm 

3 FQ to kawałek 75 cm x 110 cm 

4 FQ to kawałek 100 cm x 110 cm  

5 FQ to kawałek 125 cm x 110 cm...  

Tkaniny można też kupić w formie tzw. "długiej tłustej ćwiartki", czyli 25 cm x szerokość tkaniny (np. 25 cm x 110 cm) .  Jeśli chcieliby Państwo kupić długą FQ, prosimy zaznaczyć to w uwagach do zamówienia. 

Wypełnienia i flizeliny sprzedajemy w kawałkach równych 1/2 metra bieżącego. Podana cena jest ceną za 1/2 metra bieżącego.

 

Wypełnienie Valtherm 180 g/m2

Dostępność: powyżej 20 sztuk
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 14,50 zł 14.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Wysokiej jakości bardzo miękkie i puszyste wypełnienie poliestrowe firmy Valtherm. Dzięki strukturze mikrowłókien jest elastyczne i zachowuje swoje właściwości po wielokrotnym praniu. Włókna są z obu stron stabilizowane cienką warstwą włókniny poliestrowej w celu uniknięcia ich migracji. 

********************

Producent: Valtherm

Skład: 100 % poliester

Gramatura : 180 g/m2

Szerokość: 155 cm 

Pranie: w temperaturze 40 stopni. Nie chlorować. Maksymalna temperatura prasowania: 100 stopni.

Jednostka sprzedaży: podana cena dotyczy 0,5 metra bieżącego, czyli kawałka 50 cm x 155 cm. W przypadku zakupu większej ilości tłustych ćwiartek, wypełnienie przesyłamy w jednym kawałku:

1 szt = 50 cm x 155 cm

2 szt = 100 cm  x 155 cm 

3 szt= 150 cm x 155 cm ...

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl